Naturis Versvoer

De diepgevroren Kant en Klare Versvoeding (KVV) van Naturis wordt van vers vlees gemaakt dat geschikt is voor menselijke consumptie en dat komt van EEG goedgekeurde slachthuizen. Buiten de verplichte controles laat Naturis hun vlees elke week controleren op salmonella en entero’s in een erkend labo.

De grondstoffen worden niet verhit zodat de natuurlijke vitaminen, aminozuren en mineralen behouden blijven. Voor de gezondheid van uw hond en om de voeding compleet te maken (geen afwisseling in diersoorten nodig), wordt er een premix van vitaminen, mineralen en sporenelementen toegevoegd maar er wordt geen extra calcium/fosfor toegevoegd. De oorsprong van calcium/fosfor komt uit de natuurlijke bron nl bot en kraakbeen.

Er worden geen granen, rijst, conserveringsmiddelen, kleurstoffen of bindmiddelen of groenten aan toegevoegd maar wel zeewier wat veel vitaminen bevat.

De verhoudingen zijn:

62% spiervlees
20% bot/kraakbeen
15% orgaan (lever, nier, pens, long)
3% premix: 1% vitaminen/mineralen mix + 2% zeewier

Naturis is ook zeer geschikt als eliminatiedieet aangezien er in de meeste soorten maar 1 eiwitbron voorkomt.         

Alle smaken zijn ook geschikt voor de kat (pens wordt door de meeste katten niet gegeten). Let er wel op dat u voldoende rood vlees geeft aan uw kat.

Voedingsadvies: 

40g/kg hond per dag bij een pup tot 6 maanden
30g/kg hond per dag bij een hond vanaf 6 maanden tot ongeveer 12 maanden
20g/kg hond per dag bij een volwassen hond
30g/kg kat per dag bij een volwassen kat
40g/kg kat per dag bij een kitten

Niet vergeten dat dit voedingsadvies slechts een richtlijn is - de hond zijn energiebehoefte is afhankelijk van zijn activiteit, vertering enz. 

Bron – website fabrikant: www.naturis.be

Producten