Acana

Acana

Informatie BellyPet

Acana wordt algemeen gezien als een heel goed merk. Hun ingrediënten zijn puur, zo natuurlijk en duurzaam mogelijk.

Alle belangrijke informatie is op hun site terug te vinden. Ook de omega 3 en omega 6 waardes die bij vele fabrikanten ontbreken, zijn bij hen gekend. Alle belangrijke waarden zijn in orde: calcium, fosfor, verhouding calcium/fosfor, vitamine D, omega 3 en 6 en de verhouding hiertussen.  

Het eiwit percentage is hoger dan bij vele andere merken, ook het vetgehalte is aan de hogere kant dan wat als gemiddeld gezien wordt maar hun percentage koolhydraten is laag dus er zitten weinig tot geen granen in (afhankelijk van de soort: Classic, Heritage, Regionals of Singles). Voorlopig staan enkel de Classics en Heritage producten op de site maar alle soorten zijn te verkrijgen.

De Fediaf richtlijnen vermelden geen maxima voor eiwit- en/of vetgehaltes maar gebaseerd op ervaringen van honden baasjes kan het zijn dat sommige honden de hoge eiwitgehaltes niet goed verdragen. Bij hogere vetgehaltes kan een hond met een lage dagelijkse activiteit te dik worden.

Na een aantal soorten bekeken te hebben, lijkt me dit meer een voeding voor honden met een hogere dagelijkse activiteit zoals bv sport- en/of werkhonden maar zoals gezegd, voeding is individueel dus ook andere honden kunnen het hier zeker goed op doen.

Informatie fabrikant

Bij Champion Petfoods is de missie duidelijk en krachtig: ze bereiden uitsluitend Biologically AppropriateTM honden en kattenvoeding van verse regionale ingrediënten.

Dit in tegenstelling tot de multinationals of marketing bedrijven die wel diervoeding verkopen, maar zelf geen voeders voor huisdieren produceren. Champion onderscheidt zich, als specialistische bereider van voedsel voor uw huisdieren, met een unieke focus op kwaliteit, een traditie van meer dan een kwart eeuw. Ieder Acana brokje waar ook ter wereld verkocht, is ter aller tijden bereid in onze gecertificeerde keukens in Morinville, Alberta Canada.

Champion is een authentieke diervoedsel fabrikant met een internationale reputatie van vertrouwen. Wij richten ons op ingrediënten die duurzaam zijn gefokt of gevangen binnen onze regio door mensen die we kennen en vertrouwen. Wij produceren al onze diervoeding zelf in onze bekroonde fabriek in Alberta, Canada.

DE WETTEN VAN DE NATUUR ZIJN DE BASIS VAN ALLE ACANA VOEDINGEN

Honden en katten zijn geevolueerd als jagers,door de fysieke structuur van hun tanden, kiezen, kaken en spijsverteringskanaal kunnen we honden en katten classificeren als carnivoren welke het beste gedijen op een voeding van vlees en vis aangevuld met groenten, fruit en kruiden.

Biologically AppropriateTM voedsel heeft dezelfde balans en variëteit van voedsel dat honden en katten in de natuur zouden vinden bij de jacht. Het concept is eenvoudig: de diversiteit van vers vlees en verse vis die de natuur de honden en katten te eten biedt, en exclusieve ingrediënten. Dus geen hoog-glycemische granen en ongepaste plantaardige eiwitten die niet thuishoren in het natuurlijke dieet.

Deze vijf natuur regels weerspiegelen onze filosofie van Biologically AppropriateTM en zijn leidend bij de ontwikkeling van alle ACANA diervoedingen.

Bron - website fabrikant/groothandel: www.championpetfoods.nl

Acana producten