Wie kiest wie?

Wie kiest wie? 

Hoe kies je een pup of volwassen hond? Iedere hondenbaasje zal hier wel een bepaald antwoord op hebben. Sommigen zullen zich laten leiden door de will to please en misschien zelfs wat oefeningen doen. Anderen kiezen het mooiste, meest enthousiaste of het grootste pupje - op zich maakt het niet heel veel uit denk ik zolang er maar goed over het ras is nagedacht én er een pup bij verantwoorde fokkers gekocht wordt. Alhoewel de keuze natuurlijk wel beïnvloed kan worden door de toekomst plannen (shows, sport...).

Persoonlijk heb ik mijn beide Berner meisjes gekozen door te kijken wie er naar mij kwam of toch het meest interesse had in mij. Toen ik Lotte ging kiezen, had ik keuze uit 3 teefjes: "kleurtje geel" die best hevig was, "kleurtje wit" die iets gematigder was en "kleurtje blauw" die lag te slapen 😊. "Geeltje" had interesse en was heel lief maar ze was een pak drukker dan "witje" die meer bij ons bleef. En "blauwtje" wou echt slapen dus ja, zij zal ook wel een hele lieve geweest zijn maar ik kon haar reacties niet zien. "Witje" liet zich graag aaien en knuffelen door ons maar hét moment was er toen ze met die mooie oogjes in mijn ogen keek. Boem, patat - toen wist ik het zeker. En zo is "witje" Lotte geworden. 

Bij Nina waren er 2 teefjes en ik had eerste keuze. Qua karakter waren ze allebei gelijk, misschien was "roodje" iets zelfzekerder dan "roosje" maar uiteindelijk geen al te grote verschillen. Qua uiterlijk leek "roosje" iets mooier en voller maar "roodje" stal mijn hart door met mij te willen knuffelen en door naar mij te komen terwijl het andere teefje dat niet wou. 

Op identieke manier gekozen maar toch uiteindelijk 2 verschillende karakters en dat is echt zo geweldig!

Wendy, 20 november 2016