To "buggy" or not to "buggy"

Mijn oudste Berner Lotte heeft al een paar "pootprobleempjes" gehad - gelukkig telkens zonder operatie, het moest uit zichzelf genezen. Ook niet makkelijk geloof mij want vertel een hond maar eens dat ze moet rusten en kalm zijn 😊. Lang leve het hersenwerk en de spelletjes maar daarover een andere keer meer 😉.

Eind 2015 had Lotte een partiële scheur van de schouderpees rechts en eind 2016 een mini-scheur in de linker kruisband. De schouderpees is met veel tijd en geduld genezen maar de mini-scheur in de kruisband is er nog steeds en lijkt erger te worden dus komende week terug op afspraak bij de specialist.

Aangezien ik wel al aanvoelde en al had gehoord van andere Bernervrienden dat ze altijd wel wat zal blijven sukkelen, was ik al een tijdje aan het uitkijken naar een buggy. Ja, je leest het goed...er bestaan wel degelijk buggy's voor honden én zelfs voor de grotere rassen zoals Berners. Zo'n buggy is ideaal om pups, geblesseerde of oudere honden in te vervoeren tijdens wat langere wandelingen. Natuurlijk heb je voor een Berner dan wel een buggy nodig die voldoende gewicht kan dragen en vervoeren. De buggy's die voor ons in aanmerking kwamen (Lotte weegt 48kg) zagen er goed en degelijk uit maar waren ook best duur - makkelijk meer dan 300 euro en zonder te weten of Lotte eigenlijk wel in zo'n rijdend ding wou stappen, vond ik dat toch te veel geld.

Maar dan heb ik gelukkig een tijd geleden via een Berner vriend een ongebruikte buggy voor een goede prijs kunnen overkopen. Ik ben dan meteen gestart om beide meisjes rustig aan te laten kennismaken met de buggy: eerst een snoepje aan de ingang, dan wat verder en zo zijn we geëindigd met zowel Lotte als Nina die in de buggy stappen en gaan liggen. So far so good dus 😁. Ik heb wel de indruk dat ze best neer liggen, anders kantelt de buggy naar achter omdat ze al zittend tegen de achterkant aan leunen. Gewichtjes aan het voorwiel hangen, zou dit ook kunnen verhelpen. Na een paar oefensessies leek het de goede kant op te gaan met Lotte waardoor we terug meer hebben gefocust op wandelen en verstevigen van de spieren maar jammer genoeg zullen de oefensessies met de buggy weer op de agenda moeten gezet worden.

Voor de geïnteresseerden, hier de link naar de buggy die ik nu heb. Waarschijnlijk minder fancy en minder "opties" ☺️ dan de duurdere varianten maar wel interessant om te zien of het wel iets voor jouw hond is: http://www.itek-webwinkel.be/accessoires/fiets-accessoires/fietskarren/hondenkar-tj-10-rood-grijs-buggy-model.html.

Wendy, 7 mei 2017