Hou van de juiste...

Vanaf we jong zijn, worden er al een aantal zaken van ons verwacht - de druk zit erop om het goed te doen op school, aanvaard te worden door zoveel mogelijk mensen, gezond leven, een goed beroep kiezen en daarin ook nog succesvol zijn en voldoende geld verdienen.

Via merkkledij, stoere taal, schoonheid, sigaretten en/of drugs doen de meeste mensen hun best om erbij te horen, om geliefd te zijn. Sommigen lopen zichzelf voorbij en blijven proberen om nog net iets mooier, nog net iets stoerder of grappiger uit de hoek te komen om toch maar aanvaard te worden door mensen die hun vriendschap en liefde vaak niet verdienen.

Al die moeite voor bepaalde individuen terwijl mensen vaak de ideale vriend/vriendin naast hen hebben. "Iemand" zo uniek en speciaal, zo loyaal, ruimdenkend en niet beoordelend - "iemand" die jou als de hele wereld ziet, die jou gelukkig wil maken en geduldig wacht tot je thuis komt om dan leuke dingen te doen.

Weet je het al? 😊. Het is jouw hond. Sommigen zullen dit meteen beamen en anderen begrijpen het niet. De laatste groep ziet een hond (en meestal ook andere dieren) als een werkmiddel, iets dat je continu in een ren of aan een ketting of in een garage laat leven en dat je zelfs mag slaan of onderdrukken maar voor een cognitief wezen dat over vele duizenden jaren heen geëvolueerd is om met mensen samen te leven/werken en om onze lichaamstaal te lezen/interpreteren, een cognitief wezen dat alles voor jou zou doen, is een garage, ren of ketting geen leven.

Ze horen bij hun baasjes die hen de nodige zorg, aandacht en respect geven, die begrijpen wat een prachtig cadeau hun honden hen dagelijks geven: onvoorwaardelijke liefde. Waar vind je dit tegenwoordig nog? Er zijn zeker ook mensen die onvoorwaardelijk kunnen liefhebben maar wees eerlijk, we oordelen allemaal...we kunnen het vaak niet laten: "Heb je haar kledij al gezien? Hij is toch wat verdikt. Heb je hun kinderen bezig gezien?". Voor honden maakt dat allemaal geen bal uit...jij bent hun baasje, hun wereld, hun reden om elke dag te wachten, hun reden om te leven.

Moet een hond dan continu binnen bij de baasjes? Dat vul je zelf in - natuurlijk zijn leefomstandigheden en goede voeding belangrijk maar het allerbelangrijkste is dat jij als baas - als persoon die de hond gekocht heeft - er bent voor jouw hond, dat je zijn/haar vriendschap waardig bent. Buiten de basisbehoeften heeft een hond geen chique zaken nodig, jij moet geen merkkledij of dure make up dragen of stoere woorden gebruiken om hen te imponeren - een hond wil enkel jouw aandacht, liefde en tijd. En je krijgt er zoooooo veel voor terug...geloof me vrij. Probeer het eens...😊. En als dit niet kan, geen probleem maar neem dan geen hond. En als het tijdelijk niet kan, zorg dan voor een goed alternatief bv iemand die met jouw hond gaat wandelen – laat jouw dieren niet in de steek.

Volgend filmpje is heel mooi - natuurlijk voor de voor de hand liggende boodschap van Budweiser (niet drinken en rijden) maar ook voor de achterliggende boodschap: iemand wacht op jou... https://m.youtube.com/watch?v=56b09ZyLaWk

Wendy, 21 maart 2017